2007-05-07

Betvinga världen med en plastkratta

Dagen började dåligt med mycket gnäll. Både Q och jag är trötta efter en intensiv helg, körkonsert för mig och farmorsbesök för honom. Men jag är riktigt stolt över att jag lyckades vända det.

Vi trotsade regnet och gick ut med nya gummistövlar och nytt regnställ (alldeles för stort men som det visade sig välfungerande). Först sandlådan.
Sedan vände vi hemåt. Q höll sin röda kratta i ena handen och mig i den andra, när han inte släppte mig för att utforska. Kottar, vattenpölar, buskar med blöta grenar, järnstaket. Världen är sällsam och förunderlig när man är fjorton månader.

Hemma igen åt han lunch med glupande aptit och nu sover han djupt. Jag är trött men nöjd. Vädret har klarnat upp, i eftermiddag kanske vi ska mata fåglar ner vid sjön.

3 kommentarer:

  1. Vad kul att ni tar er ut även när det är regn! Mina barn är nästan alltid nöjda utomhus, fajterna sker till 95% inomhus tror jag...

    Det är lätt hänt annars att mest stanna inne med småbarn; det är så mycket som skall donas och kläs på och bytas och matas och nannas att det är nimmast (som man säger här i Skåne*S*)att bli kvar i huset.

    Lilla S, 10 månader, har även hon suttit i vår sandlåda idag(i sommarvärmen) och geggat med vatten och sand och kottar och maskrosor med storasyster. De lagade blåbärskaka med spagetti och
    lilla S åt med mycket god aptit till stora H:s enorma förtjusning.
    Nog första gången nån huggit in på H:s kokkonster på riktigt!
    Kommer nog att vara en intressant blöja imorron...

    Måste också passa på att säga att det är väldigt skoj att få lite glimtar av er vackre son då och då:O)

    SvaraRadera
  2. Åh vad söt han är lilla Q! Ser härligt ut att sitta och gräva där i regnstället!

    SvaraRadera
  3. Åh så söt! Vilken liten plutt! :)

    SvaraRadera