2006-07-14

Time on my hands

Idag träffade jag en riktigt bra läkare, en neurolog. En del provsvar är färdiga men inte alla, och fler utredningar ska göras för att säkert utesluta alla läskiga neurologiska sjukdomar. Men nu är jag i goda händer. Denna doktor tror att jag har en inflammation i ryggmärgen. Hur den har börjat är svårt att svara på, men den kommer att läka ut av sig själv, och det är den som orsakar ryggsmärtan och domningarna. Alla tidigare teorier (diskbråck, tumörer, borrelia) förkastas.

Jag känner mig lättad, både över att få någorlunda raka besked och av att träffa en bra läkare. Hon sjukskrev mig i två veckor framåt och även det känns som en lättnad. En nära nog oändlig tidrymd ligger framför mig. Tid att läsa böcker, att sitta på balkongen, att ta långsamma skogspromenader, att titta på film och sticka babykoftor, att packa upp de sista flyttlådorna med böcker, och inte minst att koncentrera mig på att bli frisk. Det ska bli så skönt.

Ikväll är jag faktiskt ensam, för O har åkt bort över helgen för att fira sin farbror som fyller år. Det är idag jämnt ett år sedan vi begravde svärfar. Bland annat därför är det viktigt för O att närvara på kalaset. Han ville först inte åka och lämna mig, men jag försäkrade att jag har både pappa, mamma och syster redo att rycka in, de kommer hit bara jag ringer.

Det är till och med riktigt skönt att vara ensam.

5 kommentarer:

  1. Har varit bortrest några dagar och ser att det varit turbulent för dig; låter jobbigt... Skönt att höra att de kommit på vad det är i ryggen; ta det lugnt nu och lämna gärna något käckt boktips på någon bok som du hinner plöja! :-)
    Varma sommarhälsningar
    Chisanna

    SvaraRadera
  2. Så skönt att höra att det troligen inte är något allvarligt! Gott! Du lovar väl att skriva så fort du får veta mer? Tänker på dig och fortsätter att be.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    skönt att du fick träffa en bra läkare och att det verkar vara något som kommer att läka ut ganska snart.
    Ha det så skönt på balkongen.
    /Linda

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att läsa!

    Jag håller tummarna nu för att allt ska gå bra resten av vägen till ert barn. Ni behöver inte ett enda problem till på resan!

    SvaraRadera
  5. Hei. Har vært borte fra min travle advokatjobb på semester/ferie -det har vært skjønt.

    Som vanlig har jeg kranglet med min mor og lagt på meg noen kilo.

    Titter innom her og ser at det er mye du er igjennom om dagen. Lykke til med alt og god bedring.

    Annars mislyktes vårt 4 ivf. For første gang har jeg vært knust og begynner å forstå hvordan det kan føles.

    Nå er det ikke sikkert at det blir flere ivf før vi adopterer. Men merker at det er litt vanskelig å gi seg. Din historie gjør at jeg vil be om en ordentlig undersøkning først.

    SvaraRadera