2006-07-27

Limbo

Jag har inga nyheter alls att komma med. För ett par timmar sedan pratade jag med läkaren och fick veta att det avgörande provet som vi väntat på inte alls var taget. Någon har visst glömt att kryssa i en ruta, semestertider, bla bla bla. Arbetshypotesen är fortfarande att det är en inflammation i ryggmärgen som kommer att läka ut av sig själv på ungefär åtta veckor. Har jag tur kommer den aldrig tillbaka. Har jag otur är det MS, kronisk sjukdom, och då kan vi se oss i månen efter att adoptera den närmaste tiden. Läkaren sjukskrev mig hela augusti månad ut, och så ska vi träffas om tio dagar. Då kanske hon vet lite mer, eller så mår jag bättre då.

Fysiskt mår jag.. tja inte precis bra men okej. Jag har inte ett dugg ont, alltid något. Jag har börjat vänja mig vid att halva kroppen är domnad. Jag är tröttare än jag varit någon gång i hela mitt liv. Jag orkar gå upp och gå på toaletten och jag orkar sitta uppe och äta, men sedan måste jag lägga mig igen. Märkligt nog är min aptit oförändrad. Den lär vara det sista som lämnar mig.

Gudskelov sover jag på nätterna nu, sedan läkaren skrev ut sömntabletter. Sömn är viktigt, konstaterade jag under förra veckan då jag knappt sov något alls. Kunde inte komma till ro och slappna av, allt var så förbannat obekvämt och mina domnade hopplösa ben ville inte ligga still. Restless legs kallas det visst, det är en neurologisk åkomma och låter mycket harmlösare än det är.

Sover man inte blir man förr eller senare psykotisk, sägs det. Jag tror på det. Man blir ledsen och får ångest också.

Humöret går upp och ner. Just i detta nu är det ganska nära bottennivå. Jag har nyss surfat runt på adoptionssidor och tittat på asiatiska barn, och känner mig allt mer övertygad om att alltihop kommer att gå åt helvete. Det verkar förutbestämt på något sätt.

Jag hatar mitt förbannade skitliv. Tjusigare än så uttrycker jag mig inte idag.

6 kommentarer:

  1. Det hjälper inte ett skit, men jag håller om dig ändå. Du är INTE ENSAM! Kom ihåg det.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det hjälpte lite, faktiskt.

    SvaraRadera
  3. Man upphör aldrig att förvånas hur orättvist livet kan vara.

    Vissa tar sig bara igenom och råkar inte ut för något jobbigare än nageltrång, medan det verkar som att andra ska drabbas av allt.

    Trots att jag inte tror på ödet eller några andra makter tror jag att det måste lösa sig på det ena eller andra sättet. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska bli så i alla fall!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Det hjälper ju inte alls men jag kan berätta att jag tänkt på dig väldigt mycket de senaste dagarna och på livets orättvisor. Jag önskar dig verkligen allt gott och att allt ska lösa sig på nåt sätt.

    kramar från en trogen läsare

    SvaraRadera
  5. Kikar in och håller med föregående talare.....

    Hang in there!

    SvaraRadera
  6. Hej, hittade din sida först idag och har läst allt. Och gråtit en skvätt...du har satt ord på de förbjudna känslorna, om avundsjuka, om tiden som går å alla jävla behandlingar. 4 färska och 2 frysförsök har vi gjort i Göteborg, både Carlanderska och på Sahlgrenska under 3 år, (känner igen läkarna...)Blev gravid nu sista gången, så lycklig, var på ultraljud i v 6 = bra, förra veckan nästa ultraljud = fostret dött, blöder nu. Är på gång med adoptionsutredning men det är ett spår. IVF är ett helt annat, vad gör man, när sättar man stopp, när vännerna ynglar av sig av sig själv eller på de första IVF-försöken, och får syskon till barnen "oj,då, alldeles för tätt..."? Och när våra vänner som kämpat för sina barn säger så jävla onödiga saker. Bosättta sig på en öde ö?
    Skriv en bok, Helga, gör det nu innan barnet kommer och skriv fortsättningen om några år! Vi kommer att köpa båda!
    Kram.

    SvaraRadera