2015-07-03

Snodd semesterlista snos ännu en gång

Suziluz reflekterar över den kommande semestern och jag inser att det är särdeles förnuftigt att göra så. Sannolikheten att utfall överensstämmer med förväntningar ökar förmodligen dramatiskt.

Vad ska du göra på din semester?
Det vanliga. Sedan vi fick barn har semestrarna gått in i en förutsägbar lunk. Förr tog vi sällan semester i juli och reste nästan alltid någonstans, ju längre bort dess bättre. Nu gör vi tvärtom. Först blir det några dagar i Sunkstugan, sedan åker vi till Sommarön där vi stannar några veckor. Semestern avslutas med en helg i Dalarna då vi ska se Turandot på Dalhalla. Det ska bli roligt. Ännu roligare blir det när semestern är slut, då vi ska få våra katter!

Ska du åka någonstans?
Se ovan.

Hur länge ska du vara ledig?
Sex veckor! Jag tar all semester på en gång.

Vad vill du verkligen hinna med?
Bada, i både sjövatten och havsvatten. Äta jordgubbar med grädde och dricka flädersaft och kanske lite vin också. Läsa en massa böcker. Lyssna på ljudböcker och sticka. Promenera. Göra lite utflykter, utforskarlusten är inte alldeles borta. Föra långa trevliga samtal. Gå på loppis. Möblera mina två dockskåp, Sunkstugan och lilla huset på Sommarön.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Allt det jag har nämnt men utöver det lär det bli en del tråkigt som att sitta i bilen, stå i kö, vänta på O medan han köper virke, gräla med mina närstående. Sådär som det alltid blir.

Vad ser du mest fram emot?
Allt och inget. Det var förrförra sommaren tror jag som jag landade i insikten att semester inte ska vara ett jagande efter nya upplevelser eller för den delen prestationer. Varje dag är ungefär den förra lik, och det är precis som det ska vara.

Vad kan gå fel?
Allt och inget. Sjukdom, även den mest triviala kan ju förstöra en hel del. Skador, gud förbjude.

Vem kommer du vara mest med?
Min man och mina barn.

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Förmodligen virke till olika projekt på Sommarön. Vilket påminner mig om att vi behöver ha ett samtal om detta så att O:s och mina planer och förväntningar stämmer överens.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Inget särskilt. Jag har köpt shorts till Q, han växer så det knakar så förra årets är urvuxna. Mamma köpte sandaler till dem när hon var här för några veckor sedan. Själv är jag väl försedd med det mesta. Lite solskydd och sånt kanske.

Kommer du använda det?
Ja.

Kommer du bli brun?
Nej. Det blir jag aldrig, jag har ljus hy och stannar helst i skuggan, gillar inte direkt solljus. Men visst, lite färg på näsan brukar jag få.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Gå och lägg dig före midnatt!

Vad kommer du äta?
Nyttigt, hoppas jag. Jag har slappat till i det avseendet på sistone och sommaren är ett bra tillfälle att rätta till det. Jordgubbar, nektariner, sockerärter, sparris, färskpotatis.

Vad kommer du dricka?
Vatten, kaffe, te, flädersaft och lite vin.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?
Den behöver inte vara extra bra. Den behöver bara vara som semestrar brukar vara. Men just i år har hela familjen något att se fram emot när semestern är över, då två randiga systrar med svans flyttar hem till oss.

Vad kommer du ha på dig?
Shorts, hoppas jag, om vädret tillåter. Bekväma skor. Jeans om det är för kallt för shorts. Ja, och så något på överkroppen förstås.

Hur kommer du att göra dig illa?
Usch, inte alls hoppas jag. Inte värre än skavsår, fästing- och myggbett.

Vad oroar du dig för?
Inget särskilt. Om jag tänker efter, att vi ska bli sjuka. O är förkyld just nu och Y och jag har precis varit det. Inte mera sånt, tack.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att slutet av semestern inte är något att emotse med olust, utan med viss förväntan. Se ovan om katter.

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Jag säger som Emil i Lönneberga, det vet man inte förrän efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar