2013-06-14

Roligaste fyraårskalaset

En alltigenom perfekt födelsedag avslutades med det roligaste fyraårskalas jag har varit på, och jag vågar påstå att de flesta av gästerna säger detsamma.

Föräldrarna, som utgjorde hälften av gästerna, serverades paj, sallad och vin. Två storasyskon råkade tillkomma, de var egentligen inte bjudna men blev kvar, och vi svängde ihop extra godispåsar. Ungarna myllrade genom huset, trots (eller kanske tack vare?) avsaknaden av organiserade lekar lekte tio barn i fred och endräkt i nästan tre timmar.

Spindelmannentårta avnjöts, men det var nära ögat att inte. För när jag skulle hämta den på konditoriet stirrade tjejen tomt på mig. Var det inte på lördag? Nej, jag var helt säker på att jag sagt fredag, men på hennes lapp stod det lördag. Ett mysterium som förblev olöst. Till all lycka hade Coop tårtor, faktiskt en med Spindelmannen på, och en himmelskt god med hallonmaräng.

(Play it by ear, som O:s coola amerikanska mamma brukar säga, hon som han bodde hos under ett år som utbytesstudent. Det löser sig, det gör ju det.)

Den enda aktivitet vi hade var fiskdammen, enligt beprövat koncept. Jag gömde mig bakom en filt upphängd i dörröppningen till klädkammaren. Födelsedagsbarnet fick förstås börja fiska. När det ryckte i reven halade han fram - ett par av pappas kalsonger! Hela barnaskaran bröt ihop av skratt. Funkar varje gång. Sedan fick han godispåsen. Nästa unge var spänd av förväntan, vad skulle han få? En sko! Och så vidare. Som sagt - enkelt, beprövat och framgångsrikt.

Sedan myllrades det en stund till, nu betydligt tystare ity barnamunnarna var fyllda med godis. Föräldrarna pratade och drack vin.

Både farmor och mormor ringde och pratade först med Y och sedan med mig, och båda sa de: vad han verkar glad och nöjd med sin födelsedag.

Klockan halv nio gick de sista gästerna hem. Klockan nio stupade Q och Y och jag i säng, jag läste en kort bok och sjöng tre sånger för dem, sedan somnade de.

Roligaste fyraårskalaset och bästa fyraårsdagen för den allra bästa fyraåringen.

1 kommentar:

  1. Det låter skitkul! Kalsongidén tänker jag definitivt sno till femårskalaset i november. Tack!

    SvaraRadera