2011-08-29

Kvinnor är inte kloka

Nu är det slutgiltigt bevisat.

Mattias Flink lär också ha blivit överöst av friarbrev i fängelset. Undrar om Bobbys mamma fått några? Eller den kvinna som i vredesmod ströp sin femåriga dotter i en källare i Bergsjön. Det är nog tjugo år sedan det hände men jag minns det väl. Särskilt minns jag en tv-intervju med henne. Hon var totalt ensam. Trasig uppväxt förstås, och hennes fosterföräldrar hade en kort tid efter mordet hört av sig för att meddela att de hädanefter aldrig mer ville ha kontakt med henne.

Nej, våld och aggressivitet hos en kvinna - eller ännu värre - hos en mamma, hu så hemskt.

Men för män är det ju en annan sak. De flesta av oss tänder förvisso inte på massmördare. Men Persbrandt är ju supersexig tycker alla. Lite lagom aggressiv sådär. Och Rhett Butler, en av filmhistoriens store älskare. Faktum är att han både misshandlar och våldtar Scarlett O'Hara, som bara älskar honom tillbaka. Det finns förstås massor av fler exempel på farliga, missförstådda och därmed attraktiva män. En man att tämja med kärlek. Bara jag förstår honom. Bara hos mig kommer han att gråta ut och vara svag.

Ibland blir jag bara så trött på sakernas tillstånd.

(Ja, jag började på The Women's Room imorse. Märks det?)

4 kommentarer:

  1. Jag håller med! Jag förstår mig inte på somliga kvinnor! Ett exempel från mitt eget liv, inte lika dramatiskt, men ändå: Mitt barns pappa lämnade oss när dottern var nio månader. Han "ville egentligen inte ha barn", var förklaringen. Sedan dess har han inte hört av sig till dottern. Han har fullt med vänner och olika tjejer - medan jag och dottern kämpar och sliter. Hur kan dessa dåligt fungerande män vara så populära?

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen ett fenomen som jag tycker är extremt irriterande hos så många kvinnor. Något som också gör att snälla män faktiskt har svårare att hitta en kvinna än elaka. Det stör mig. Mycket.

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att man inte behöver läsa Marilyn French för att inse att det här är absurt och helt uppåt väggarna.

    När jag läste D-kursen i etologi för en massa herrans (eller damans, som Gerd Brantenberg skulle ha uttryckt det) år sedan sa föreläsaren i humanetologi att inga män hade så stor potential fitness (=biologijargong för så stor möjlighet att föra sina gener vidare) som psykopater. (Det är visserligen oklart om de verkligen slår fotbolls- film- och popstjärnor i antal beundrare, men det är mindre väsentligt.)

    SvaraRadera
  4. Annannan - så oerhört deprimerande! När man hör en sådan sak tycker man nästan att det borde gå som i den bok som omtalas i ditt senaste citatquiz. Åt fanders med mänskligheten, fram för en art med kärleksfulla hannar!

    SvaraRadera