2011-01-06

En ny fråga

Godnattsagan vald av Q var som så många gånger förr Så blev jag till av Katerina Janouch. Jag läser och ställer efter en stund en kontrollfråga: vems mage har du legat i? J:s! svarar Q, han vet förstås namnet på sin biologiska mamma. Så ser jag, ja det syns tydligt hur en alldeles ny tanke slår honom.

- Men? Vem.. vem har hon... vem är den där killen med fröna, som har stoppat in snoppen?
- Det vet inte jag, älskling. Men J vet. När du blir stor, om du vill, kan du åka till Korea och kanske träffa J och fråga henne själv.

Q begrundar detta under tystnad. Så ser han oroligt på mig: Men hur ska jag förstå vad hon säger?

Som tur är kunde jag fråga om han mindes mötet med fostermamman Mrs Kim i våras, att det var en annan tant med, som sa på engelska det som Mrs Kim sa på koreanska. Jo, det gjorde han ju. Och när jag är stor kan jag engelska, sa han belåtet.

Jag har skrivit det förut, och jag skriver det igen, detta är ett sådant äventyr. Det liknar faktiskt inget annat.

2 kommentarer:

  1. Så roligt att läsa hans funderingar. Att det inte behöver vara mer dramatiskt än så, just nu. Men visst är det speciellt! Tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera
  2. Underbart att läsa och jag ser så fram emot den dagen då jag själv ska vara lika klok som dig och förklara för mitt barn om hans/hennes ursprung. Tack för att du berättar!

    SvaraRadera