2010-11-29

Adventssmåprat

Första advent, den snöigaste i åtminstone mitt minne. Q och jag åkte snowracer idag. Q blev glatt överraskad av hur mycket fortare det går när mamma sitter bakpå. Y blev dragen i pulka och utstod detta med jämnmod, tills han varseblev att Q hade ett annat åkdon. Då talade han tydligt (äh-äh-äh!) om att han ville åka med. Inte ens när de välte omkull och han fick hela ansiktet fullt med nysnö ville han avstå.

Hemma igen gjorde vi varm choklad och åt clementiner och läste Tomtemaskinen. Första riktiga kapitelboken. Å, jag älskar att läsa högt. Kan knappt bärga mig tills det är dags för Narnia, Det blåser på månen, Harry Potter, Fantastiske Wilbur. Mamma läste Gösta Berlings saga och Röde Orm för mig och min styvfar när jag var i tonåren. Minnet av de kvällarna vårdar jag ömt. Då kände jag mig inte åsidosatt.

Jag gillar snöiga vintrar, det gör jag verkligen. Men det känns som att det var lite för nyligen som drivorna försvann.

Jag borde gå och lägga mig, men jag vill skriva. Men jag är för trött. Tankarna vill inte riktigt ordna sig.

Det får bli en bild istället. Storebror vid datorn och lillebror som ständigt intresserad åskådare.

3 kommentarer:

  1. Tänk, jag tyckte att det var alldeles nyss som Y kom, och så står han helt plötsligt upp....och jag inser att han faktiskt är ett-och-ett-halvt!

    Det ser nästan ut som hemma hos oss, om man bortser från att våra killar ska sitta i stolen samtidigt (och utan sin bror, han ska sitta någon annanstans och det spelar ingen roll var bara han inte är där man själv är...;))

    SvaraRadera
  2. Hej finis.
    Jag bloggar igen. http://strandtrift.blogspot.com
    Hälsa gärna på.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Å finaste fina killarna!!! :-)
    Härligt!

    SvaraRadera