2010-06-09

Ändå

Y sover inte på dagen annat än korta stunder. Halvhjärtade försök från min sida att få ordning på sovandet har gett noll resultat. Han går från djupsömn till klarögt joller på en sekund. Ingen tid att söva om.

Y somnar gott på kvällen men vaknar sedan med förtvivlade yl tre-fyra gånger tills det är dags för oss att lägga oss. På natten vaknar han också, men är lugnare.

Y bajsar inte. Äter. Och äter. Och äter igen. Och bajsar inte. Katrinplommon, först en halv burk. Inget händer. Hel burk. Explosion! Och så är det bajsstopp igen i några dagar. Katrinplommon. Explosion! Först idag tycks jag ha hittat den optimala katrinplommonsdosen. (Messmör som vi också fått rekommenderat funkade inte alls.)

Y har fantastisk aptit. Nästan alltid. Utom ikväll. Då ville han inte alls äta, utan spotta och fräsa och skrika och spänna kroppen i en båge så att han nästan ramlade ur stolen och sedan min famn.

Q är tidvis skogstokig. Storgråt på morgonen, vill inte gå till dagmamman. Han får vara hemma.

Q slår med flit en bandyboll rakt i ansiktet på bästa kompisen.

Q får en efterlängtad leksak, precis som de andra pojkarna hos dagmamman. Han är glad i några timmar, och börjar sedan tjata om att få alla de andra i serien.

Q, när han är på det humöret, skriker "Dumma dumma Y!" så snart Y ger ifrån sig minsta ljud.

Om Y intresserar sig för en leksak, är Q alltsomoftast där och tar den ifrån honom och gömmer den under tröjan eller något annat fiffigt.

Q retas. Hjälp vad han kan retas. Fyra år. Var ska detta sluta?

Trots dessa utmaningar i vardagen, som i stunden får mig rejält ur balans, tror jag att jag kommer att minnas den här tiden som en av de lyckligaste i mitt liv. Faktiskt.

Märkligt.

5 kommentarer:

  1. Hej Helga!
    Vi lever nästan exakt samma liv just nu. Jag tror Y har det lite tuffare än J på många sätt, men jag känner igen det mesta du skriver om barnen.

    Beskrivningen av Q stämmer på många sätt på pricken in på E också. Vi har dock inte låtit henne stanna hemma från dagis ännu, men jag överväger det varje dag...

    Kram till er alla.
    /Linda
    PS Jag är också lycklig. Nöjd.

    SvaraRadera
  2. Kort tips angående magen. Kiwi kan funka...

    SvaraRadera
  3. Blir så glad när jag läser ditt inlägg! Ni lever familjeliv, även om det just nu är lite småjobbigt för att uttrycka det snällt, så är det ändå familjeliv! Ni har två pigga pojkar, och jag är också säker på att du kommer att se tillbaka på den här tiden med lycka!

    SvaraRadera
  4. Åh vad jag längtar efter de dagar i framtiden som jag ska känna liknande känslor...
    Har pestångest inför sista mötet med vår hemutredare imorgon...

    Var köper man tidsmaskiner?

    SvaraRadera
  5. Vad härligt att läsa! Kan absolut känna igen mig i stöket med mat & mage, mellan syskon, i väg till dagis eller inte ...

    Jag hör till dem som inte tycker det är så märkligt att du kommer minnas de här dagarna som en lycklig tid :). Å hur ska jag förklara hur jag tänker ... hmmm ... typ att du lever Meningen med Ditt Liv just nu och är - tillsammans med din man - oersättlig. (Se'n kan det ju absolut finnas "fler meningar med livet" i andra perioder.)

    Visst är det häftigt att dessa små människor kan få en så ur balans? Några timmar senare är de samma små människor som gör en alldeles lycklig! Det är inte många vuxna förunnat att ha den dubbelverkan på mig:)!

    Kämpa & njut
    Maria

    SvaraRadera