2010-05-11

Sov, ungar!

Mina pojkar är fantastiska. Lille Y är snorig och har förmodligen ögoninflammation. Trots detta är han makalöst snäll, god och glad. Lite lagom humör har han visat, tillräckligt för att vi inte ska bli oroliga.

Fram tills idag var det bara jag som fick hålla i honom. Försökte någon annan, resulterade det i förtvivlad gråt. Jag har aldrig hört ett barn gråta ynkligare och mer översiggivet än Y. Han är minst och ledsnast i världen. Ens hjärta brister när man hör det.

Men vid ungefär lunchtid bestämde sig Y för att utöka förtroendet till att gälla även O. Pappa O som blev mycket glad över att få bli inkluderad. Mamma Helga är mycket lättad över att inte längre vara helt oumbärlig. Vi har båda reflekterat över hur fantastiskt det var med Q, att vi från början var accepterade och jämbördiga båda två.

Q har varit hos sin dagmamma både idag och igår, lite kortare dagar än vanligt. Två veckor utan andra barn har varit jobbigt för honom, han saknade sina kompisar. Bortsett från lite ilska på kvällen har han varit en ängel. Det ojämna humöret från resan är borta. Han är en kärleksfull storebror.

Det enda som fallerar är sovandet. Första kvällen kollapsade vi allihop vid halvåttatiden. Klockan två vaknade Y, halv fyra Q. Inatt var det ännu värre. Y vaknade 01:00, Q en halvtimme senare. Sedan dess har jag inte sovit annat än korta halvtimmeslurar. Y sover inte långa stunder i taget, för kort för att jag ska hinna somna ordentligt.

Så nu har jag en enda önskan. Sov, pojkar! Många timmar i sträck. Lyd mamma nu.

8 kommentarer:

  1. Jag kan se de två välartade gossarna säga i kör: "Javisst, kära mor. Vi skola sova länge i natt."

    SvaraRadera
  2. "Dubbelmamma", vilken underbar ny kategori! Jättegrattis till hela stora familjen.

    De första nätterna med två barn låg jag i nåt slags halvdvala, lyssnade efter ljud, förbannade tidsskillnaden och tänkte att det där med eskort kanske inte var så dumt ändå...

    Äter Y på natten? Vi fick båda våra barn på sommaren och bland det underbaraste var att sitta i soffan i gryningsljuset, mata dem och bara ta in deras sovande små ansikten.

    Nu måste jag passa mig innan jag blir nostalgisk och försöker övertala maken att vi ska bli sökandemedlemmar igen. Två är VÄLDIGT lagom och mer än jag nånsin vågat hoppas på.

    Kram och välkommen hem!
    /Anka

    SvaraRadera
  3. Precis Ullah. I nystrukna sjömanskostymer. Som de har strukit själva.

    (Märks det att jag är trött?)

    Y äter på natten, ja. Han äter i stort sett bara mjölkersättning trots att han är 11 mån. Det var samma med Q, 8 mån. De tycks ta det lugnt med smakportionerna i Korea. Vi har testat gröt och fruktmos och han verkar gilla det. Ska gå över på välling snart tänkte vi, men några dagar till kan det få gå. Man behöver ju inte ändra allt i livet samtidigt.

    Dieten tycks för övrigt funka bra. Y är stor och stadig och kläderna jag köpte i stl 68 sitter som korvskinn!

    SvaraRadera
  4. Å jag tycker det låter härligt!!!!! inte att inte få sova tillräckligt såklart men att ni alla är hemma och ahr börjat ert nya familjeliv! :-)
    det tar säkert sin lilla tid att få barnen till svensk tid igen men det kommer. Tänk på hur många dagar det tog får Q när ni kom till Korea och kanske tar det ungefär lika många dagar att vända tillbaks dygnet?

    SvaraRadera
  5. Grattis till er och nytillskottet! Och hoppas att du får sova länge och väl. :)

    SvaraRadera
  6. Ha sova! Finns det? Jag har en 4-månaders med gaser. Han sover i egen säng mellan kl 20 och 24, ibland 23 ibland 01 eller 02. Sedan sover han bara över mammas axel. Ibland på mammas mage när hon ligger ner men då bara ca 1 timma. Mamma Lisa sover från 19.30 tills han vaknar. Baby äter på kvällen och somnar i pappas knä för att sedan bäras in till sin säng ca 21.

    SvaraRadera
  7. Helga-fina,
    Stort stort grattis. Jag vet inte ens om jag kommit mig för att skriva det. Men jag har läst oc hjag har värmts i hjärtat.

    Välkommen till det kaotiska, underbara tvåsmåbarnslivet. Det där man kan slänga alla goda ambitioner åt skogen och bara liksom hang on and enjoy the ride.

    (Mormor när Bull försvinner ut från köket med en halsduk: "tror du inte att han kan strypa sig med den där?".
    Jag lakoniskt: "Kanske. Men han lär väl ge ett eller annat ljud ifrån sig när han håller på, så att vi kan gå in och avbryta..." )

    Stort grattis från Maja - som har i färskt minne när både du och jag skrev barnlöshetsbloggar. Tänk så mycket bra saker som kan hända på några år.

    SvaraRadera
  8. Har hört, och har egen erfarenhet som styrker, att jetlag blir värre när man flyger västerut. Så jag tror det lugnar ner sig inom den närmaste veckan.
    Lyckönskningar!

    SvaraRadera