2010-04-22

Inga nyheter är goda nyheter

Det har varit tvära kast hela veckan, fram tills ikväll då vi såg att flyget från Arlanda till Helsingfors ställts in. Dock inte flyget vidare till Seoul. Det är då man är glad att man inte bokat på internet utan resonerat som så att finns det någon resa i livet som man ska kosta på lite extra så är det denna, och använt sig av resebyrå. Klockan var sju på kvällen, O satt i telefonkö en bra stund men kom sedan fram på ett journummer. Svipp svopp så hade vi nya biljetter till Helsingfors och var 1500:- fattigare. (Och vi har haft en riktigt trevlig kväll tillsammans, Helga, Q, O och mamma-mormor-svärmor!)

Imorgon stiger vi upp klockan fem för färd till Arlanda. I Helsingfors har vi sedan en nätt paus på sju timmar (jag ska köpa lakrits, åt helvete med viktminskningen! Q kanske kan uppmuntras med någon trevlig Muminsouvenir?) innan vi - förhoppningsvis - lyfter för färd mot Seoul.

Klockan åtta om morgonen landar vi i morgonstillhetens land. Då har vi varit på resa i nära ett dygn och jag kan livligt föreställa mig hur vi mår då.

Två dygn senare, på måndag morgon, är vi inbokade för besök hos Y:s fostermamma. Om ungefär fyrtio timmar har jag alltså sett min yngste son.

Har jag alls begripit detta? Hänger själ och psyke med? Ack nej. Men det löser sig. På något sätt.

Eller så går resplanen om intet imorgon. Den som läser får se. Om det imorgon kväll inte har postats ett ynkligt inlägg, har vi förmodligen kommit iväg. Då kan ni jubla.

12 kommentarer:

  1. Ååååå! Jag sitter med tårar i ögonen. Känner mig så rörd ocj Berörd av er förestående resa. Även trots att jag ju inte känner dif eller din lilla familj. Men ja, bloggvärlde kan göra mycket....
    Nu håller jag alla tummar och tår för att ni kommer hela vägen fram till Seoul med start imorgonbitti!!!!
    Varma kramar och Stort Lycka till med allt!!!
    Ps jag tror att du kanske kommer att komma liiite ikapp rent mentalt under er resa. Den är ju iallafall ganska lång.

    SvaraRadera
  2. Lycka till med resan och mötet med Y.
    Kram Lisa

    SvaraRadera
  3. tummetummetummetumme för att ni i skrivande stund är på arlanda alt redan i luften och att allt går galant och att mötet blir alldeles uuuuunderbart (klart det blir!). Shit, känner redan gåshuden komma.

    SvaraRadera
  4. Önskar att ni hela familjen får komma fram och träffa Y snart, fosterföräldrarna och får ha en fin första tid tillsammans. Själen och psyket kommer ju ikapp när du är på plats, de kanske bara tar ett senare flyg. KRAM/ Stella

    SvaraRadera
  5. Hoppas ni kommer iväg nu! Håller alla tummar och tår! Och när ni kommer tillbaka är våren här på riktigt!

    SvaraRadera
  6. Oj så härligt!!! Vilken resa! Kan inte låta bli att du just nu sitter bara en liten bit ifrån mig.
    Hoppas allt går riktigt bra nu!
    kram!

    SvaraRadera
  7. ja vid min själ, då skall jag jubla! Tummar, tummar fina du!!! Kraaaaaam

    SvaraRadera
  8. Ohh, så fantastiskt! Du ska bli tvåbarnsmamma, vilken grej! Själv kan jag inte alls föreställa mig hur det ska kännas, bara att jag nog precis som du säkert inte skulle hunnit ikapp mentalt riktigt.

    Vill passa på att tacka för det indirekta tipset om en present till fostermamman. Jo, visst hade vi redan innan tänkt på att ge en fotobok, men det var din sjal som tyckte jag var en så otroligt extra fin present! Jag ska också göra något handarbete, om det här blir aktuellt för oss någon gång.

    Ser fram emot en lååååååång och utförlig rapport om hur allt gick i Seoul :-)

    SvaraRadera
  9. Jag förutsätter att ni har kommit iväg. Stort lycka till på er stora och viktiga resa.

    SvaraRadera
  10. Du är inte långt ifrån mig heller! Kollade nyss på Finnavias webbplats att flyget till Seoul beräknas avgå 14.20 finsk tid. Håller tummarna - antagligen är ni just nu på Muminjakt i Helsingfors... Lycka till!
    kram från Elvira i Finland

    SvaraRadera
  11. Åååhh, vad jag håller tummarna för Er.

    Lycka till med allt och välkommen hem som 2 barnmor! :-)

    Kram

    SvaraRadera
  12. Hoppas verkligen att ni kommit iväg och får träffa Y när det är tänkt!!

    SvaraRadera