2010-03-30

Vårligt vabbande (och lite jobb)

Q är snorig, och idag var det min tur att vara hemma med honom. Igår bestämde jag mig argt för att ge fullständigt fan i jobbet under hela dagen. Annars brukar jag alltid tillbringa åtminstone hälften av en vabdag framför jobbdatorn.

Föresatsen lyckades inte helt, men det blev inte mer än en timme i alla fall. Sedan låg vi skavfötters i soffan, jag läsande tidning, Q tittande på Bolibompa. Efter lunchen slog det mig att vi ju faktiskt kunde åka på utflykt. Q var visserligen snuvig men för övrigt pigg och ganska uttråkad och i behov av rastning. Alltså tog vi tunnelbanan in till stan och lekte i parklek ett par timmar, och fikade sedan på kondis.

Det kändes nästan som att vara mammaledig igen.

Q är mycket medveten om den förestående årstidsväxlingen, förresten. Mamma, idag vill jag ha hååårts, förkunnade han. Och när vi korsade Odengatan och en motorcykel vrålade förbi: Titta, ett vårtecken!

Imorgon ska jag jobba igen, det är O:s tur att vabba om snuvan håller i sig. Jag har gråtit färdigt och gjort en lista:

*Prata med min chef. Fråga om jag missuppfattat honom eftersom jag upplever att mina ansträngningar inte gett något resultat.
*Därefter göra mitt bästa för att lägga detta bakom mig så snabbt som möjligt. Detta är en strid jag inte kan vinna.
*Skriva ner ännu en note to self, denna gång om mitt arbetssätt. Konfrontationen med chefen hade det goda med sig att den öppnade mina ögon för att jag arbetar på ett ibland ineffektivt sätt. Karriärineffektivt alltså.
*Inte driva mina kvinnliga kollegors sak. Sorry systrar. Jag har gjort mitt för er just nu. Ni får klara er själva.
*Avsäga mig ett par av förbättringsprojekten med motiveringen att jag behöver mer tid för att slutföra mina operativa projekt på ett bra sätt.
*Aktivt försöka koppla bort jobbet och varva ner. När resbeskedet kommer ska jag ta ut ett par dagars semester och inte jobba in i det sista.

7 kommentarer:

  1. Bra plan, låter det som. Det är svårt att driva frågan om strukturproblem när det gäller så få kvinnor - det är omöjligt att skilja person från princip.

    Och det finns lägen då man får rädda sig själv i första hand.

    SvaraRadera
  2. Vad trött man blir på att vara kvinna ibland när det kommer till lön och karriär. Det räcker absolut inte att vara duktig, snarare är det det som vi gör fel tror jag. Man presterar och presterar och ändå belönas männen som ständigt tar genvägar. Det är helt sjukt och väldigt tröttsamt. Lycka till med dina chefssamtal!

    SvaraRadera
  3. Det låter som en bra och genomtänkt plan! Jag håller tummarna!

    SvaraRadera
  4. Vilken skön VAB-dag ni verkar ha haft! Applåd till din kloka lista och lyckönskningar på alla punkter!

    Maria

    SvaraRadera
  5. Tror det bästa är att ta genvägar, skylla på andra om det blir fel, vara jävligt arrogant, självsäker, bufflig och bluffa sig fram. Då kommer du äket att få fina betyg av chefen plus att du slipper sitta hemma och jobba när du är vabbar. Vad säger försäkringskassan om sådant beteende föresten?

    SvaraRadera
  6. Vad är ett operativt projekt respektive ett förbättringsprojekt?

    SvaraRadera
  7. Annannan, ursäkta det förfärliga fikonspråket, en yrkesskada. Med operativt projekt menar jag de projekt som utgör min huvudsakliga arbetsuppgift, där en kund beställer en produkt av oss. Förbättringsprojekt, större eller mindre, är interna angelägenheter. Ett av mina är att skriva en lathund/checklista för vad man måste tänka på när man startar respektive stänger ett projekt. Tar inte så värst lång tid men blir ändå aldrig av.

    SvaraRadera