2010-01-25

Mer meteoriter

Sånt man glömmer om man inte skriver ner det är alla roliga saker Q säger. Egentligen har jag svårt för historier av typen ur barnamun, de är nog roligast om man känner ungen ifråga. Men i alla fall:

- Mamma, idag är jag jättetrött. Jag är nog.. döskalletrött!

Inför helgen frågade jag om han skulle sova länge på lördagen. Han anade förstås (de morgontrötta) ugglorna i mossen:

- Jadå mamma. Jag ska sova döskallelänge så att du får sova dinosaurielänge!

Eller när han ville att jag skulle lära honom vad tuffa killar (på 1930-talet?) säger till varann. Q:s version blev roligare än originalet:

- Hur e de leget?
- Jorå, de knarrar!

Och så några korrumperade sångtexter:

- Mamma mia, mamma mia, atjoo-prutt!

- Ritsch, ratsch, fillibombombom,fillibombombom, fillibombombom. Ge mig lite sodavatten, sodavatten, sodavatten. Ge mig lite sodavatten, sodavatten - PLUMS!

- Vinterns brasa, ut bland våra fällar, vårens blommor vissna ner å dö, himlen glor i vårens ljusa kvällar, solen schysst är liv i sol å sjö.

4 kommentarer:

  1. Självklart borde det vara PLUMS på slutet efter så mycket vatten! Den där iaktagelseförmågan blir man så full av beundran över ibland. Att de lägger märke till saker man själv inte reflekterar över.

    På promenad med min H häromdagen skrek han "LÄGET" till alla han mötte av manligt kön.

    ...och så förklarade han "killar säger 'läget' när dom träffas - och jag är kille"

    (Kanske hade hans pappa varit riktigt cool på 30-talet...)

    SvaraRadera
  2. Ha ha "det knarrar" vad gulligt!

    Jag gillar ur barnamun men så är det ju som att jag känner Q lite efter att ha följt honom via din blogg.

    SvaraRadera
  3. Kikade in här och läste din "Jag" och slogs av att jag läste så ingående att jag inte ens hörde telefonen. Hur ofta händer det lixom? Precis som ni så har vi hållit på i många många år, inga fel har upptäckts, massa ägg har det blivit och alla av toppkvalité men inget som fastnat. De har inte hittat nåt fel. Än. Men det kanske finns nåt som inte syns? Och till på köpet gillar du trädgård och att läsa och Anne på Grönkulla dessutom. Ja, nu har du en trogen följare i mig i alla fall. Jag som inte gett upp IVF än men som tittar på alternativ... Tack för att du skriver så öppet, var en fröjd att läsa. Kramar från mig!

    SvaraRadera
  4. Välkommen Fru H, alltid lika kul när nya läsare ger sig till känna! Texten under "Jag" är skriven för ett par år sedan men är nog ganska aktuell fortfarande.

    Storken! En saknad läsare/bloggare, välkommen tillbaka!

    SvaraRadera