2009-06-17

Spekulation om snusk under pseudonym

Jag läser en bok av pseudonymen Clara Jonsson, intervju med henne finns här. Den är väl inte precis bra, fast.. ovanlig. Och därmed uppfriskande. Och kanske också något inspirerande.

Fast i stort håller jag med om Bokhoras recension (huga, kunde de inte ha valt ett bättre namn på sin sida?)

Men nu till saken. Jag är nästan hundra på att jag vet vem som döljer sig bakom pseudonymen. En ren gissning, baserad på författarens stil. Någon som vill vara med och spekulera?

9 kommentarer:

 1. Jag har inte läst boken och vet ingenting, men jag gissar på Carina Burman, eftersom ingen annan gissar.

  SvaraRadera
 2. Har ingen gissning men reflekterar lite över varöfr man måste framhålla, och göra säljargument av, det faktum att författaren redan är känd och därför nu måste skiva anonymt? Hon kan väl skriva och få ut sina fantasier till folket anonymt utan att tala om att hon egentligen är känd?

  Vad gissar du då?:)

  SvaraRadera
 3. Nä, responsen var inte överväldigande. Troligen har inte säljargumentet (för det är just det jag tror att det är) att författaren är känd gått hem särskilt bra.

  Men det vore kul om någon som har läst henne ger sig till känna innan jag släpper min gissning.

  SvaraRadera
 4. Men åhhhh, vilken cliffhanger. Jag har inte läst boken men nu är jag ju såklart jättenyfiken!!!! Kan du inte släppa din gissning...

  Jenny

  SvaraRadera
 5. Amen, gissa nurå:) Jag kommer inte på nån....Linda Skugge kanske? Hon skriver inte mycket snusk i eget namn vad jag vet.

  SvaraRadera
 6. Okej dårå, jag släpper väl min hett efterlängtade ;-) gissning.

  Jag tror att det är Louise Boije af Gennäs. Stilen och språket påminner väldigt mycket om henne, liksom ämnesvalen och miljöskildringarna (som är ganska torftiga för övrigt). Fick klara vibbar av Stjärnor utan svindel när jag läste novellerna.

  SvaraRadera
 7. Aha. Jag har inte läst novellsamlingen, och känner mig inte så manad nu heller. Det var väl iofs en hel del erotik i just Stjärnor utan svindel? Men nu mer fokuserat kanske.

  Lär man få veta, tror du?;)

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig helt! Framförallt i hennes bok Begär tycker jag att man kan se likheter med tidigare böcker som hon skrivit!

  SvaraRadera
 9. Jag skulle gissa mer på Katarina Janouch, tycker språket känns igen.

  SvaraRadera