2009-05-11

Vad besviken man blir

Idioter finns det gott om att reta sig på, men jag blir extra provocerad när någon som jag annars hyser respekt för resonerar alldeles galet.

Som när Marcus Birro helt motiverat ondgör sig över att män marginaliseras och inte tas på allvar i sin föräldraroll. Men så skyller han det på feminismen, samhället, kvinnorna, alla andra.

Nej Marcus, det räcker inte med att tro att exakt alla män vill vara delaktiga i sina barns liv men "drivs" tillbaka till jobbet av ett oförstående kvinnokollektiv. Så länge vi inte förstår att mäns dominans i samhället och arbetslivet och kvinnors dominans i hemmet och familjen är två sidor av samma förbannade mynt. Så länge vi gräver skyttegravar och slår in kilar och kastar pajer på varann:

"Om feministerna menade allvar med sin strävan efter jämställdhet och inte bara var ute efter makten, borde man slåss lika mycket för mannens rättigheter som kvinnans."

Så länge varken män eller kvinnor vågar släppa greppet om de gamla trygga könsrollerna som talar om för oss hur vi ska vara.

Vi är alla fångar i samma system. Låt oss då bekämpa det gemensamt.

5 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Och det är inte sant att feministerna inte slåss för mannens "rättigheter". Det gör de visst. Fast alla fattar inte det.

  SvaraRadera
 2. Heja Helga, så rätt! Känner mig peppad bara av att läsa det du skriver.

  SvaraRadera
 3. hear hear!!
  kände som du fö, jag som så länge andlöst läst Marcus ord, kände hur jag föll platt pannkaka på marken när detta kom.

  SvaraRadera
 4. Marcus Birro gillar inte feminism/feminister, det är inte första gången han skriver om det. Tråkigt tycker jag också.
  Utan att ha någon lust att läsa den text du nämner (fast det kommer jag säkert att göra ändå så fort jag är klar med det här) tycker jag det är bra om någon tar upp exempel på hur män drabbas av den rådande ordningen. Enormt trist, bara, om det blir anti-feminism av det. Det finns ju verkligen ingen motsättning, precis som du, Helga, och Ullah skriver.

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet! Vi är alla fångna i samma system - och det är DET systemet vi ska bekämpa. Inget annat.

  SvaraRadera