2009-05-12

Oväntat andrum

Jag är på kurs i tre dagar för att lära mig grunderna i fackligt arbete. Igår förbannade jag mitt beslut och min usla tajming, maj månad är ju alltid fullknökad även utan flytt. Det kändes också tungt att öka på min skuld till O, hans flexkonto har ännu inte hämtat sig från min Kinaresa.

Men nu på plats inser jag att detta ger mig lite välbehövlig vila. Mobilen är satt på ljudlös och jobbet tycks klara sig riktigt bra utan mig, möjligen beroende på mina minutiösa förberedelser. Nya bekantskaper, nya diskussioner. Tillfälle att fördjupa mig i saker jag annars måste hasta igenom. God mat, ingen disk. Inga flyttlådor att packa upp.

En kvällspromenad med sval luft, fågelkvitter och fantastisk utsikt gav själen näring, liksom den efterföljande ölen och fnisset med nyfunna vänner framför Eurovisionen.

Nu ska jag läsa och sedan sova.

5 kommentarer:

 1. O, jag känner igen utsikten - där har jag oxå fackkonfererat! Jag rekommenderar en morgonsimtur i inomhuspoolen också. Men de hade farligt gott godis när jag var där för några år sen - inte hårda konferenskarameller, utan salta fiskar, geléhallon och sånt. Överallt, hela tiden!

  /Anka, mamma till prins och prinsessa från Seoul

  SvaraRadera
 2. Hehe! Nä, godis finns inte, tack och lov. Men mat! Hela tiden! Frukost, fika, lunch, fika, middag! Och ovanpå det VICKNING!

  Jag har bedrövlig karaktär så jag försöker inte ens. Tur att frosseriet tar slut imorgon.

  SvaraRadera
 3. De ar ju jatteharliga och viktiga de dar pauserna i jobbet som man bara tycks astadkomma nar man faktiskt ar tvingad till det. Annars tycker man ju att man skulle kunna utrymma sig en formiddag i veckan i alla fall, atminstone i mitt jobb, men det ar rackarns sa svart.

  Sitter sjalv i Edinburgh just nu och blogglaser de sista minuterna innan min betalda tid pa hotelldatorn rinner ut. Sen tror jag att jag ska ta en promenad till stora Waterstones med utsikten over Edinburgh Castle innan jag ska mota mentorn och arbetnarkomanen som sakert inte varit ute ur sitt hotellrum sedan frukosten.

  Det blir nog omvanda tillfallen framover nar Os flexkonto star i skuld till ditt i stallet.

  SvaraRadera
 4. PS Hur ar Murakami? Har varit lite radd for hans bocker som jag tankte var knepiga men sa kopte jag hans lilla "What I talk about when I think about running" pa lilla Waterstones vid Waveley bridge igar och ar faktiskt helt fast.

  SvaraRadera
 5. Murakami är nu utläst och var fantastisk! Funderar på att reservera hans bok om sarinattacken, den verkar intressant.

  SvaraRadera