2009-01-19

Panta rei

Allt flyter, minns jag från filosofitimmarna i gymnasiet (några av de allra roligaste timmarna för övrigt, jag våndades över att välja mellan psykologi och filosofi men ångrade inte att jag valde det senare).

Allt flyter när jag sjunker ner på tunnelbanesätet. Klockan är strax före nio och Q är avlämnad hos dagmamman, pigg och glad bankar han sin nallebjörn i bästa kompisens huvud och ignorerar alla tillsägelser. Pappa har det bra, vet jag efter att ha talat med honom dagen innan. Ett långt samtal, nu behöver jag inte ringa på några dagar. En blick på mejlkorgen i mobilen, inga större katastrofer tycks ha inträffat, inget som inte kan vänta tills jag är på plats på jobbet.

Allt flyter, jag flyter med. Nu väntar cirka fyrtio minuters lugn och ro med en bok. Minuter som bara tillhör mig.

3 kommentarer:

  1. Mm - härligt. Det är dig väl unnat. Jag är ibland aningen avundsjuk på telefonisten och portvakten som kan ha en bok på lut på jobbet.

    SvaraRadera
  2. Härligt!
    Hoppas det flyter lugnt och fint.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag har gått och grunnat lite på det här, i sammanhanget yrke man brinner för. Det du beskriver är ett privilegium för den vars yrkes flamma är en läslampa snarare än en svetslåga.

    Tänker jag i kreativ arbetsflykt från det som just nu gör mig askgrå snarare än rödglödgad.

    SvaraRadera