2009-01-07

Meet my husband

Jag jobbade hemma häromdagen och försökte koppla upp mig på det trådlösa nätverket men hittade bara grannarnas.

Då slog det mig. Grannarnas nätverk heter annaochpelle. Som password har de antagligen dotterns namn. Gulligt och helt normalt.

Så är det inte hemma hos oss. Vårt nätverk heter Dudes. Password är hallaballoo. Vår hårddisk heter NDNS vilket är förkortning för Not Dead Nigger Storage (se Pulp Fiction för förklaring). Jag kallas ofta för Dudette eller Morsan Mors eller mamma-lamma-ding-dong, övriga smeknamn censureras. Pappa går under benämningen gubbtjyven, min syster kallas för lillflickan. Våra hundar har lystrat till Fisråttan. Q har en uppsjö av smeknamn, alltifrån Lilleman, Gullegubben och Buspojken till avancerade ordlekar av hans riktiga namn.

Min man, namnekvilibristen.

3 kommentarer:

  1. Hahaha!!!! Jag älskar också att hitta på en massa namn och "nya" ord...! Det liksom bara "kommer" och hoppar ur munnen lite nu och då av sig självt. Alltså inget jag går runt o tänker på. Men ibland är det ord som fastnar och stannar kvar och som vi lägger till vårt dagliga vokabulär.
    Tycker din man verkar ha ett alldeles förnämligt sinne för ord och namn! :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Underbart! Hmm, min svärmor borde läsa detta, hon som har problem med vad hon skall kalla barnbarnet; hans etiopiska namn eller det svenska smeknamnet *suck*. Varje gång vi träffas så frågar hon, och varje gång förklarar jag att jag som mamma kallar honom för hans etiopiska namn, men att det ibland blir den svenska kortversionen. Och att hon själv får välja vad hon kallar honom. Inget är fel, bägge är rätt *suck*. Men vi kallar honom mest för bäbin, rätt och slätt. Eller gullplutten. Eller plutten. Sen har vi min pappa *suck* som har svårt att acceptera att vi har kvar det etiopiska namnet, som tycker att vi skall lägga till det svenska namnet som tilltalsnamn. Men jag och P tycker han skall få välja själv, när han blir äldre... Dessutom är ju Ante samiskt, det är väl mer främmande för oss än hans ursprungsnamn, han är ju trots allt född i Etiopien. Nån annan kompis tyckte att det är ett handikapp med ett afrikanskt namn *suck* Namnet går ju att ändra, men vad gör vi med hans afrikanska utseende? *dubbelsuck*

    Må så gott, hälsningar Krickan

    SvaraRadera
  3. En sak till, vår hund fick alltid heta däggdjuret. Det lät så himla exotiskt och knasigt, som om vi hade ett näbbdjur eller en klippdass som husdjur.

    vinkevink krickan

    SvaraRadera