2008-09-23

Noteringar från morgonen

En arla fundering: om man sätter på sitt barn vinteroverallen när det är nio plusgrader ute, vad har man då att ta till när temperaturen sjunker under noll? Utegångsförbud?

Hört från barnvagnen: Dansa min docka, medan du är hungrig..

Och - vad säger tuppen? Tut-elle-klu!

10 kommentarer:

  1. Hihi!

    Själv hade jag svårt att hålla munnen då min portugisiska svägerska talade om för sina barn att eftersom de var förkylda fick de inte lov att gå ut där den strålande decembersolen lovade 17 plusgrader. Bättre då att vara inomhus i det oisolerade källarplanets lekrum med fuktfläckiga väggar och en halv grad högre temperatur!

    SvaraRadera
  2. Jag säger bara fleecebyxa:) Perfekt när det är mellantid. Man har ett par mysbyxor under så blir det bra.

    SvaraRadera
  3. Jadu, jag fascineras ständigt hur man pälsar på sina barn...

    SvaraRadera
  4. Så det var därför jag fick konstiga blickar vid hemgången med Q idag! Det räcker tydligen inte med stickad tröja. /O

    SvaraRadera
  5. Nämen, du har slagit mitt i prick!
    Jag debatterar detta ämne ofta för det är så vansinnigt.
    Allra knasigast är det(och nu överdriver jag faktiskt inte!)när man ser mammor i typ sommarkläder med bebisar nertryckta i fårskinnspälsen i vagnen iklädda vinteroverall.
    Min varmblodiga Lilla S som helst vill gå naken året runt har fått många kommentarer från besserwisserdamer i alla åldrar.

    Och när vi kom till dagis igår, det var 14 grader klockan 9 på morgonen, så hade nästan alla barnen vantar och mössa på väg ut på utflykt.
    Utom mina stackars vanskötta små pyren som bara hade galonisar och koftor...

    SvaraRadera
  6. Tutelleklu, den var fin:)
    Tror Q är ungefär i ålder med lilla S, hon är född i juni-06?
    Det drösslar roligheter ur deras små munnar nu, vi bara skrattar hela tiden här hemma.
    Lilla S har en mardrömsperiod när hon vaknar mycket om nätterna och är otröstlig, och inatt var det dax igen. Skrek helt hysteriskt, och när jag frågade vad hon hade drömt så kom det till slut hulkande; Ja...vill...ha...mitt...godis...nu...snyft

    SvaraRadera
  7. Q är tre månader äldre än S! Han pratar oftast ganska rent men rätt vad det är kommer det en rolig förvrängning. Idag sa han puss-puss helt rent för första gången, länge har det hetat "hä-då, po-posj". Det är inte utan att man saknar posjarna.

    Jag vet att du inte överdriver Annika, jag har sett liknande! Vinteroverall och åkpåse t ex. Då ska det vara tjugo minus enligt mig (och det var det inte!). Vår BVC-sköterska sa att barn ska ha ett lager mindre än vi vuxna eftersom de i allmänhet är varmare. Och jag har inte vinteroverall så här års!

    En lustig sak är att Q:s mardrömmar ofta tycks handla om kläder! Mer än en gång har han hörts protestera i sömnen - inte vantar, inte kofta! Kanske vi skulle klä av honom ännu mer?

    SvaraRadera
  8. Kanske det?
    En sak som jag har lärt mig, helt på egen hand, är att ett normalt barn som fryser inte håller inne länge med den informationen ;=)
    Lilla S hatar kläder för tillfället, och visst kan det vara trots med i leken, men förmodligen är det också för att hon är just för varm?

    Jag är förresten en sån där som inte ens har mössa på mig om det inte är -20. Än mindre vinteroverall*S*

    SvaraRadera
  9. Är det så? Q har aldrig, säger aldrig uttalat orden "jag fryser". Inte ens när händer och fötter känns som isbitar.

    Ja detta var sannerligen ett intressant ämne!

    SvaraRadera
  10. Jag menar att om barnen mår dåligt av att vara kalla så säger de till rejält. Men att vara kall om händerna och att frysa (i bemärkelsen må dåligt av det)verkar inte ha något samband för knoddar.'
    Storasyster Lilla H är liten och tunn och fragil, hon fryser lätt. Men lilla S, även kallad Pansarvagnen, kan lätt gå barfota över gården i snö utan att reflektera över att det finns skor om man vill.

    SvaraRadera