2008-03-14

Navelsträngen som aldrig funnits

Q växer och utvecklas och idag skedde en premiär som nog känns större för mig än för honom. Klockan åtta imorse åkte O och jag hemifrån, jag till jobbet och O till stugan. Q vinkade förstrött åt oss och pilade sedan in i gästrummet för att rota i mormors resväska. För Q-mormor är här, hon kom igår kväll. Fast det är snart två månader sedan de sågs vilket procentuellt sett är en ganska stor del av Q:s hela liv visste han precis vem som skulle komma och kastade sig i hennes famn. Sedan firades orgier i sagoläsning och resväskrotning.

Q och mormor har varit ensamma förr, men då har det varit kortare stunder. Och det har aldrig tidigare hänt att både O och jag gått ifrån honom på samma gång.

Mamma är analfabet på mobiler så jag programmerade in mitt och O:s nummer som kortnummer och har sedan haft mobilen under extra uppsikt hela dagen. Inte ett ljud. Funderar nästan på att passa på att gå och träna en stund.

2 kommentarer:

  1. Härligt att de kommer så väl överens Q och mormor! :-)
    Sådant är guld värt för er som föräldrar. Man behöver få tid att göra saker barnlöst ibland och har man då barnvakt som fungerar mer än bara bra så är det suveränt!
    :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är ju egentligen okvalificerad att uttala mig om barn. Men det tycks mig så att om en person finns med i samtalet, om det finns saker som presenter som förknippas med den personen, så finns personen också i barns medvetande. Jag har själv fått uppleva det fantastiska att någon visserligen lite större kastat sig i min famn fast vi inte setts på över ett år. Och oj vad bra det är med en bra mormor!

    SvaraRadera