2006-10-16

Alla djuren på väggen

Det var nästan lite högtidligt idag när vi spikade upp alla keramikdjur (omtalade i flera tidigare inlägg) på väggen i Q:s rum. Katten och hunden var det första vi någonsin köpte till vårt barn, och det är nu mer än två år sedan. Men nu sitter de där de ska och väntar på Q.

(Bilden är otroligt sopig, ursäkta. Den är tagen med mobil och mejlad till datorn eftersom jag inte orkar leta på kameran och kabeln.)

Q:s rum, förresten. Han lär inte tillbringa så mycket tid där. Byrån med hans kläder står där, och en bokhylla med ett fåtal barnböcker. Men spjälsängen (nu med spjälskydd!) står i vårt sovrum, och om det överhuvudtaget fungerar hade vi tänkt ha honom mellan oss i dubbelsängen så länge som möjligt. Det känns som att vi får lite gratis anknytning på det viset. Men vi får väl se. Q kanske har helt andra tankar om detta, eller så visar det sig att O och jag inte kan sova med en bebis i sängen. Då får vi tänka om.

Jag börjar få lite resfeber nu. Skötväskan är packad, och jag har läst igenom packningslistorna om och om igen. O och jag har varsin komihåglista att ta med oss till jobbet imorgon. Han ska hämta biljetterna och jag ska boka tid för tropikundersökning. Jag ska ringa Försäkringskassan och förklara att jag visserligen är sjukskriven på halvtid några veckor till, men ändå tänker ta semester för att åka till Korea och hämta min son. Man får inte ta ut föräldrapeng förrän man får barnet i sin vård, och det dröjer nästan ända till hemresan innan vi får det.

Min egen väska har jag inte packat än. O och jag är överens om att ta med mindre kläder än vi annars brukar, vi ska se till att tvätta några gånger istället. För en gångs skull ska vi resa någonstans där det inte är närmare trettio grader varmt. Både O och jag hatar värme så det är konstigt att vi alltid lyckas hamna på varma resmål. Dessutom tänkte jag packa lite snyggare kläder än jag brukar ha på semestern. Koreaner är formella av sig sägs det. Okej, jag gillar att klä upp mig och trivs i kavaj (man ser smalare ut också!) så låt gå. Men när vi har fått Q åker kavajen ner i resväskan.

Om tre eller fyra dygn har jag sett min son.

10 kommentarer:

  1. Jag har följt dej/er nu sen en tid tillbaka och jag älskar att komma in och kolla vad som händer och se vad du/ni tänker!! Det pirrar i mej oxå, precis som att jag känner dej och "är med" på ett konstigt sätt...! ;)

    Lycka till!!

    Kramizar
    Lena i Malmö

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa om er och Q! Just sådant som var ska han sova har jag också funderat fast vi är inte ens på gång med adoptionskurs än, utan håller på med ett ev. sista ICSI-försök. Lycka till på resan!

    SvaraRadera
  3. Jag har också läst din blogg länge och är så glad för er skulle. När jag hörde om tråkigheterna i Korea förra veckan utbrast jag till min man; - Men det är ju därifrån Helga ska hämta lilla Q. Han tittade helt oförstående på mig...

    Lycka till på resan (i dubbel bemärkelse)!!

    SvaraRadera
  4. Lycka till på resan från mig också!
    Massor av kramar från Chisanna

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga nyheter! Grattis och jag önskar er en underbar resa och hoppas att allt går bra.

    KRAMAR

    SvaraRadera
  6. Lycka till och trevlig resa. Är så glad för er skull!

    SvaraRadera
  7. Åhh, så spännande! Och äntligen får ni träffa er son. Jag är så glad för er skull, nästan lite "avis" fastän jag har en liten vild 1 åring hemma. Vilket fantastiskt sätt att bli förälder! Ser med spänning fram mot fortsättningen, om livet som mamma. Många grattiskramar och ett stort lycka till på resan!

    SvaraRadera
  8. Lycka till på resan! Ska bli så spännande att höra av dig när ni har kommit hem med lilla Q. Tänk då är ni äntligen en liten familj på tre!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Önskar er en mycket lycklig resa! Det känns härligt att läsa om era förberedelser, och tänka på att ni nu äntligen ska få träffa er son. (Och jag håller med Mary, vilket fantastiskt sätt att bli förälder på!) Ni är i mina tankar alla tre. Tack Helga för att du har låtit oss följa dig på den långa vägen hit.
    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Lycka till på livts stora resa!!! Vi hämtade vår underbara dotter från Vietnam för snart 7 år sedan.

    SvaraRadera