2006-09-22

Addict x 3

Bryta ett beroende 1: sedan en vecka tillbaka sover jag utan sömntabletter. Visserligen oroligt, jag snor runt och vänder och vrider mig, jag som annars brukar ligga som en död sill. Men i alla fall. Det känns bra att kunna somna utan, särskilt med tanke på att det relativt snart kommer att ligga en bebis mellan oss.

Bryta ett beroende 2: den här veckan har jag faktiskt missat Cityakuten hela tre gånger. När jag var som mest immobil i somras så var 16:30 ett heligt klockslag. O brukar komma hem lite efter fem, och irriterar sig på att jag sitter närmast katatonisk framför TV:n. Tja, vad kan jag säga? Det är en bra serie.

Bryta ett beroende 3: Idag hade jag bestämt mig för att inte köpa fler kläder till lille Q. Men på Debenham's var det halva priset på blå t-tröjor med giraffer på. Attans. Och en vinteroverall måste han ju ha. Vi hade tänkt vänta med större inköp tills vi får honom, men å andra sidan är det skönt att slippa rusa ut första veckan och köpa vinterkläder. För tre veckor sedan var han 68 cm lång. Undrar om en overall i stl 80 blir lagom? Ska man kosta på en svindyr från Polarn & Pyret eller nöja sig med billig från Åhléns? Eller något annat alternativ? Åsikter, någon?

3 kommentarer:

  1. Visst är det kul att ha lite tevemåsten. Jag är en sexandthecity-galning, tyvärr (eller som tur är kanske) så är serien nerlagd nu...men vad gör det när varje avsnitt är så bra att man kan se det om & om & om igen?

    Angående overall så har jag en del erfarna tips (sprungna ur mina egna digra misstag...)
    För det första så måste man definitivt inte ha en Polarn-overall till en nollåring(om man inte absolut bara måste ha samma overall som 95% av alla andra bebisar har vill säga*S*)
    De sliter ju inte på kläderna på samma sätt som ett större barn. Jag brukar köpa bebiskläder på Tradera, där finns det ett enormt utbud av fina overaller, nästan oanvända, till småbarn. För inga pengar alls nästan.

    Jag skulle inte köpt stl 80, han kommer att drunkna i det, utan stl 74 kommer att räcka bra. När de är så små så kan man inte ha mer än lite grann för stora kläder, särskilt inte på overaller.
    Skulle han mot förmodan växa enormt mycket så kan du köpa en ny på rean i vinter eller begagnad.

    Jag kollade på BVC-tillväxtkurvorna i mitt lilla häfte, och om Q följer längdkurvan så kommer han att vara runt 76 cm lång vid ett års ålder, och då funkar 74 fint!

    En sak som jag upptäckte när vi fick vårt första barn mitt i vintern var att vantar och tossor inte sitter bra på små fötter (åker och dras av hela tiden + att det kommer in snö och blask om de t ex åker pulka.)
    Så om du hittar en overall med uppvikbara ärmslut (att vika över händerna istället för vantar)så är de toppen.
    Och om du skall köpa vantar, prova på bebisen i affären så de sitter bra, jag vet inte hur många dyra vantar jag köpte hem innan vi hittade några som blev kvar. Bebisfingrar och fötter blir lätt jättekalla, så det är viktigt att ha bra doningar på dessa kroppsdelar.

    Förresten...om ni gillar djurmotiv och sånt, har du varit på Matador på Hornsgatan mellan Slussen och Mariatorget?) De har superfina kläder där, inte jättebilliga, men inte vråldyra heller, och det är underbara färger och skojiga mönster. En riktig favoritaffär...

    SvaraRadera
  2. Åhh, vilka grymt bra tips! Tack! Ska genast kolla in Tradera. Åsså får det nog bli en utflykt till Hornsgatan rätt snart..

    Jag gillar också Sex and the city. Den går så attans sent bara.

    SvaraRadera
  3. Hej

    Fast jag måste säga att om det är något man skall lägga pengar på är det ytterkläder. Jag gillar verkligen PoP:s tvådelade set (även om det är trist att alla ungar har det) där det är löstagbara fleecebyxor och fleecejacka. Du kan med andra ord använda kläderna väldigt länge fram på vårkanten. Håller med om att småttingar inte sliter på kläderna men det känns skönt att veta att de inte fryser och blir blöta om man ändå är ute långa dagar på vintern också.

    Skall man köpa overall tycker jag Reimatec är väldigt bra. Lätta, helt vatten och vindtäta. Kostar mycket!! men reas oftast ut efter årsskiftet. Det gör förresten PoP:s också. Själv har jag köpa alla lilltjejens vinterytterkläder för ca halva priset på både PoP-vinterställ och Reimatecoverall. Det gäller ju förstås inte dig just i år eftersom du behöver din pronto.

    Min högst personliga åsikt är alltså att satsa på stl 80, men köpa tvådelat och låta lille Q ha kläderna ända till det är dags för den tunnare vårjackan.

    kramar från Malva som har väldigt lätt för att fasta framför de mest fåniga tv-serierna.

    SvaraRadera