2006-01-16

Materialsport och bebisemballage

Vi var på Babyland igår, O och jag. (Uttalas hos oss på ren svenska: BA-BY-land. No Swenglish here, please!) Det var omtumlande, förvirrande och roligt.

För det första: vilken materialsport det är att skaffa barn! Jag har väl levt i en jordkula under marknivå men jag hade ingen aning om att det fanns så mycket prylar. Behöver man verkligen alla? Jag gick runt och fingrade på barnvagnar och skötbord och blev allt nervösare. Hur vet man vad man behöver? Och när man vet att man behöver en viss grej, hur välja rätt i djungeln av märken och modeller?

Vi inriktade oss mest på barnvagnar, och lika stirrig som jag blev, lika cool var O. Jag ska överlämna valet av vagn till honom. Han gick runt och ryckte sakkunnigt i handtag (för det heter väl inte styre på barnvagn?) och provade bromsar. Han orienterade sig snabbt i djungeln och konstaterade att en renodlad liggvagn inte var aktuell, eftersom vi inte får ett nyfött barn, bättre då med sittvagn med någon sorts insats. Ja, fråga inte mig. När det gäller barnvagnar är jag som med bilar mest intresserad av färgen. Sport Ruby var snygg, den vill jag ha.

En sak som stod väldigt tydlig för mig är att mycket i barnshoppingväg handlar om olika typer av förvaring. Bebisemballage om man så vill. Liggvagn, sittvagn, bilstol, bärsele, babylift, bärsjal, babysitter, tripptrappstol, spjälsäng, skötbord. Multiplicera med tio och upphöj med tolv för att få med alla märken och modeller. Hjälp! Jag som trodde att bebisar var små varelser som inte behöver en massa tillbehör.

Fast lite kul är det, det erkänner jag.

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi gjorde oss av med vår babybutiksoskuld idag efter jobbet.
    Jag hade trott att det skulle vara mysigt och spännande att titta på vagn, men jag blev mest förvirrad och förbannad. Försäljaren fläktade förbi alla vagnar utom buggabo eller vad den heter. Där fick vi värsta föreläsningen om minsta detalj och att alla i Hollywood har den och att GP:s sågning i förra veckans test var helt felaktig och att man kan gå på sandstränder och ängar med den och att man kan köpa till flera färger på tyget så att man kan växla färg på vagnen efter humör. Priset. Ynka 8700 spänn. Inte aktuellt.
    Christer lyckades i alla fall uppfatta skillnaden på Kombivagn och Duovagn och att dessa går att vända sittdelen så att barnet ser den som kör.
    Jag ville mest därifrån.
    Man kanske vänjer sig.
    Eller nåt.
    /Linda

    SvaraRadera
  2. Oj oj
    Och ni har bara börjat :-) Men ett hett tips är att ta det lugnt med prylraseriet, annars kommer ni sitta där med en ouppackad elektrisk vällingvärmare när kotten börjar skolan :-)

    Men en schysst vagn är nog bra att investera i. En rejäl HÖG sak, för resliga nordbor.

    Lyllos er! Äntligen dags för lite konkreta förberedelser, bra bra ...

    Men vi har också shoppat! En ny tjusig Miele kyl/frys, 200 cm högt! Hur jag nu skall nå översta hyllan :-) Jag får väl ta fram min behändiga trägaffel/påpetare eller ropa på maken. Men gissa om vi blev besvikna när det visade sig att det var tranportskadat. SUCK. En stort jack i emaljen precis på den yta som syns mest.

    Vardagens förtretligheter. Först trälar man för att streta ihop till pengarna, sedan sliter man livet ur sig för att göra av med dom ..... Nåväl, eftersom vi skippat hovleverantören Elfjanten denna gång, utan valt posha Sveahallen så ingår byte PÅ PLATS, hurra hurra.

    Kjamkjam
    Krix

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Det är bra att börja shoppa. På något sätt blir det mer verkligt när det står en vagn eller en säng hemma (som substitut för en växande mage).

    Efter nästan fem månader som mamma kan jag konstatera att vi har jättemycket saker och kläder som är helt onödiga. Och vi har behövt köpa till en massa saker som är superbra att ha som vi inte fattade då.

    Jag ser det dock som så att jag hade skoj när jag handlade under väntetiden, strunt samma att det kanske inte blev så lyckat alla gånger.

    Kram Jennie

    SvaraRadera
  4. Supershoppingproffs anmäler sig härmed. Hör av dig om ni vill köpa något. Vi har allt och lite till x2. Special price-only for you...

    Vagnar vi har/har haft - *Emmaljunga duo kombi, helnöjda med i början, men nu ganska tung och klumpig.Bra och stabil att sova i.
    *Carena shopper, bara bra på sommaren, inte ombonad. Jobbiga däck. Man ska ha luftdäck annars kan man inte köra den, inte ens i stan.
    * Urban jungle - suverän att köra, inte så ombonad, lätt, snygg, smal. Bra i stan och i terräng. (alltså överallt)
    Hade inte valt 3-hjuling att sova i, de kan välta.

    Härligt att se dig på så gott humör!

    Kram Jea

    SvaraRadera