2005-02-15

Sisådärja

Idag är en mellandag. Det snöar som fan vilket gör att jag tvekar att gå ut fast jag skulle behöva både motionen och den friska luften. Jag borde egentligen vara nöjd och glad med livet och mig själv eftersom jag har varit på flera intervjuer nu som har gått bra, såvitt jag kan bedöma. Men jag känner mig lite obestämt nervös och deppig. Det är jobbigt att vänta på besked.

Hur som helst har jag i alla fall jobbat en del på IVF-fronten. Jag har beställt journalkopior från SU och Carlanderska, och skrivit ett brev till Dr XX på SU. Den 14 mars ska vi till Sophiahemmet och den 23 mars ska vi till St Görans IVF-klinik, båda här i Stockholm. På båda ställena ska vi träffa läkare som anses duktiga och erfarna. Det ska bli intressant att se vad de säger.

Slogans
Inspirerad av några drastiska amerikanska infertilitetssystrar har jag börjat leka med slogans eller tänkespråk, och har formulerat följande tänkvärda devis:

Infertilitet - allt du trodde att du visste var fel.

Den är väl värd att trycka upp på en T-shirt eller ha som klistermärke på kofångaren. Eller varför inte brodera den i korsstygn och ge bort i present? Det genialiska med denna presentidé är att den verkligen passar alla mottagare, både de snusförnuftiga vardagsidioter som tror att det räcker med kudde under rumpan och att slappna av, och IVF-läkare med tjugo års erfarenhet.

Nästa visdomsord är lite sorgligare, men också värt att begrunda, kanske särskilt för vårdpersonal:

Infertilitet - inget man dör av. Det bara känns så.

Vad säger ni kära läsare? Kan ni bidra med fler pärlor till ordskatten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar